Bel voor gratis advies naar 050 89 34 30 Maldegem & Waregem | 02 786 39 09  Asse
ForGrass Kunstgras
  • ForGrass Kunstgras
    • ForGrass gamma
  • Kunstgras Aanleg
  • Prijzen
  • Realisaties
  • Contact

FAQ Kunstgrasvragen

Ik heb last van mollen, is kunstgras iets voor mij?
​Wij raden klanten en onze verdelers steeds aan om kunstgras te installeren op een dragende ondergrond (stabilié of gelijkaardig). Zo voorkomt u vele problemen die pas zichtbaar worden na een aantal jaar, waarvan mollen er één is. 

Op websites van ander kunstgrasaanbieders krijg je vaak te lezen dat “omdat de rug van de kunstgrasmatten gemaakt zijn uit een stevig geweven doek versterkt met een latex laag krijgt de mol geen kans krijgt om er doorheen te komen”, klopt, maar de ophopingen en verzakkingen neemt u er graag bij? Dus installeert u kunstgras gewoon op de zwarte aarde kan het zijn dat u na da aanschaf van uw kunstgrasmatten terug met mollen te maken krijgt.
Ik wil een zwembad op mijn kunstgras plaatsen, mag dit?
​Verschillende ForGrass kunstgrassen zijn geproduceerd met onze C-vorm kunstgrasvezels met een poolherstellend vermogen om te vermijden dat ze gaan platliggen. Dus na het betreden van het kunstgras veert de vezel terug recht.

Kunstgrasvezels worden tevens deels rechtgehouden door de ondersteuning van de kroes. (kroes: gekrulde vezels met een overwegend bruine kleur) Het plaatsen van een zwembad of andere zwaarder objecten op het kunstgazon vormt door de versterkte vezel C-vorm geen probleem. Het gras zal ook niet verkleuren door het chloor- of zoutwater van het zwembad. Blijft het zwembad langer staan dan 6 maanden kan het zijn dat de vezels minder goed terug recht komen. 
Welke ondergrond moet ik gebruiken voor de aanleg van kunstgras?
​In principe kan kunstgras op elke ondergrond worden geplaatst, zowel op zwarte aarde, zand, beton of stabilisé. Het belangrijkste is dat de ondergrond mooi vlak en waterdoorlatend is. Graag verwijzen wij u voor deze vraag naar onze kunstgras aanleggen pagina waar u de verschillen in ondergrond kan nalezen. 
Onze voortuin loopt schuin af naar de garage, kunnen we daar kunstgras aanleggen?
​Kunstgras aanleggen op hellende vlakken is geen probleem. Het is meestal de ondergrond die het probleem vormt. Onze verdelers moeten steeds het kunstgras goed kunnen vast maken aan de bovenkant. Ook moet er voldoende afwateringen mogelijkheden zijn onder het kunstgazon. Bij schuine kanten gebruiken we stabilisé ofwel onze Future Base Platen.
We leggen kunstgras op stabilisé, moeten we dan nog een GeoTex gebruiken?
​Een andere naam voor een GeoTex is een druk verdelende doek. Onze verdelers zullen steeds zo’n druk verdelende doek gebruiken bij de aanleg van kunstgras op zwarte aarde. Zo blijft de ondergrond enigszins vlak en krijgt onkruid minder kans om door de drainagegaten naar boven te groeien. Ook houdt u door het gebruik van zo’n doek op zwarte aarden ongedierte weg.

Het gebruik van een GeoTex bovenop stabilisé heeft weinig zin omdat onkruid zich niet kan wortelen. De geotextiel kan eventueel gebruikt worden om de backing van het kunstgras te beschermen. 

Tip: laat u vooral geen geotextiel aansmeren indien u deze niet nodig hebt. Op een 100m² bespaard u zo al snel 200 euro voor hetzelfde duurzame resultaat.
Op sommige websites lees ik over zand gevuld kunstgras voor de tuin?
​ForGrass kunstgras biedt inderdaad ook zand gevulde types kunstgras aan, maar meestal niet voor landscaping toepassingen. Al onze sportgrassen zijn van dit type. 

Bij de opbouw van onze kunstgrasmatten hebben wij er voor gezorgd dat de kroes de functie van invulzand overneemt. Deze was voornamelijk het recht houden van de vezels. U kan wel nog steeds zand gebruiken bij de nieuwe types kunstgras om de kunstgrasmat te verzwaren en de duurzaamheid te verhogen. Zit u bijvoorbeeld met spelende kinderen dan raden wij aan om een 5kg per m² te gebruiken samen met onze ForGrass 7. 

Tip: gebruik enkel invulzand dat geschikt is voor kunstgras. Gebruikt u het verkeerde soort zand vergroot u het risico dat de drainagegaten verstop raken. 
Is rubbergranulaat in kunstgras milieuvriendelijk, kan het kwaad kan voor mens en dier?
​Sporten op kunstgrasvoetbalvelden die zijn ingestrooid met rubbergranulaat van gerecyclede autobanden brengt geen gezondheidsrisico's met zich mee. Een eerste diepgaand onderzoek door Intron wees dat in 2007 uit.

Instrooimateriaal van gerecyclede autobanden is dus ook op de lange termijn veilig voor mens en milieu. Er zijn geen belemmeringen voor de toepassing van rubbergranulaat in kunstgrasvelden. Door banden te recyclen en opnieuw te gebruiken als instrooimateriaal in kunstgrasvelden wordt het milieu gespaard en wordt verantwoord omgegaan met de schaarse grondstoffen.
Kan een kunstgrasveld worden gerecycleerd?
​Gebruikte kunstgrasvelden werden vroeger al verwerkt tot bodembedekking voor paardenpistes. Dankzij nieuwe technieken kan een kunstgrasveld nu ook worden gerecycleerd voor dagdagelijkse toepassingen. Dankzij de kwalitatief hoogwaardige materialen zijn zowel de kunstgrasvezels als de infill perfect recycleerbaar. Kunstgrasvelden kunnen mits de nodige behandeling ook worden hergebruikt als kunstgrasveld.
Kan de kleur van kunstgras afgeven op mijn kleding tijdens het spelen? 
​Neen, dat kan niet. Kunstgras is kleurvast en de kleur van kunstgras zal dan ook niet afgeven op uw kledij, sportbal of ander materiaal.
Komen er plassen op een kunstgrasveld? ​
​De waterdoorlaatbaarheid van het kunstgras is één van de factoren waar een kunstgrasveld een streepje voor heeft op een natuurgrasveld. Eerst en vooral zijn er in de backing van de kunstgrasmatten kleine gaatjes geprikt waardoor het water makkelijk kan doorsijpelen naar de onderlaag. 

Vervolgens bestaat de onderbouw uit uiterst doorlatend materiaal zoals stabilisé, gebroken puin, kiezelzand of een mix van minerale stoffen. Bij hevige regenval biedt de onderbouw ruimte om het overtollige water ‘op te slaan’ en langzaam te laten doorsijpelen. Een goede onderbouw moet steeds aanwezig zijn om uw kunstgrasveld steeds in goede staat te houden, hou daarmee steeds rekening bij de aanleg van uw kunstgrasveld.
Is kunstgras duur? 
Een kunstgrasveld vraagt uiteraard een redelijke investering maar deze moet vooral op lange termijn worden bekeken. Door goedkoper, minder intensief onderhoud, de mogelijkheid tot multifunctioneel gebruik en de constante speelbaarheid biedt een kunstgrasveld een hoger ‘rendement’.
Kan ik kunstgras aanleggen op een terras?
​"Wij hebben een dakterras in bankirai, mag ik daar kunstgras opleggen?" is een vraag die we vaak krijgen op een beurs. 10 jaar geleden  begon bankirai aan een sterke opmars in België zonder dat iemand echt de nadelen er van kende. Nu beginnen die nadelen duidelijk te worden. Terrassen worden omgevormd tot groene schaatspistes die maar al te vaak voor onveilige situaties zorgen. 

Het grote voordeel van het kunstgras is dat het beschikbaar is op rollen van 4 meter breed en de meeste terrassen naadloos kunnen bedekt worden. Vast vijzen en klaar. Ligt het terras bovenop een living of keuken is het soms aan te raden een extra laag geotextiel te leggen om het trommeleffect te verminderen. 

Naar afwatering veranderd er weinig, het kunstgras is geperforeerd om water doorlaatbaar te zijn. ForGrass kunstgras kan zo'n 30l water per minuut verwerken. Ook zal het water niet blijven staan onder het kunstgras. 
Bestaat er een kans dat er onkruid groeit in het gras?
In principe niet, maar bij een zandgevuld systeem bestaat er een mogelijkheid dat er zaadjes ontkiemen. Deze zullen echter snel verdrogen waardoor u er weinig last van heeft. Onkruid zal ook niet door de mat heen groeien vanwege het stevige doek waardoor het kunstgras is “getuft”
Wat te doen als er een brandende sigaret op het gras terecht komt?
Het kunstgras is brandveilig, dus het zal geen vlam vatten. Het gras zal hoogstens een beetje wegsmelten. Het beschadigde stukje gras kan wel vervangen worden.

ForGrass kunstgras

Kunstgras Leggen

Kunstgras in..

Producten
Prijzen
Onderhoud
Voordelen
Blog

Kunstgras Gent
Kunstgras huren
Veel gestelde vragen (FAQ)
Kunstgras aanleggen
Ondergrond
Lijmen
Inzanden

Kunstgras op dakterras
Kunstgras realisaties
Gent
Brugge
Deinze
Kortrijk
Knokke
Waregem
Roeselare
​Maldegem
Kunstgras parking
Kunstgras achtertuin
Kunstgras destelbergen

Contacteer ons!

    Vul hier uw email adres in.
    Heeft u een vraag voor ons?
Indienen

Kunstgras in Oost- en West-vlaanderen: Krommewege 38, 9990 Maldegem​, België

Copyright © 2021 ForGrass Kunstgras -  JRN Group| Tel. 050.89.34.30| info@forgrass-kunstgras.be | Disclaimer | Algemene voorwaarden

Particulieren |  Tuinaannemers |  Aanleggen |  Prijzen